Övriga frågor A-Ö

Avgifter och avier

Alla frågor om avgift eller om avgiftsavier hänvisas till Fastum på telefon 08-506 047 00 eller mail: kundsupport@fastum.se.

Avgiftsavierna går att få som e-faktura direkt till din bank på nätet. Vill du ansluta till e-faktura gör du det hos din internetbank.

Skulle du ha problem att betala avgiften i tid är det mycket viktigt att du omedelbart hör av dig till styrelsen. Alla missade avgifter och andra skulder till föreningen lämnas till inkasso.

Boendetjänster

Renew erbjuder reperationer och installationer i din bostadsrätt.

Renew Service AB erbjuder vi samtliga boende i Brf Solvändan en s.k. Handyman.  Det betyder att vi får tillgång till snickare, målare, rörmokare, elektriker m.m. mot ersättning. För prislista, se Renews hemsida.

Brandsäkerhet i hemmet

Bränder i bostäder är mer än dubbelt så vanliga som bränder i alla andra byggnader tillsammans.
En vanlig orsak till brand är att vi glömmer, slarvar eller inte alltid vet vilka risker som finns i ett hem. Orsaker till brand kan vara:

  • levande ljus
  • mat som glöms på spisen
  • köksutrustning och vitvaror
  • köksfläkten

På brandskyddsföreningens hemsida hittar du mycket information om hur du kan brandsäkra ditt hem. Där finns även en gratis, webbaserad utbildning om brandsäkerhet i hemmet.

Bredband och kabel-TV

Föreningen har avtal med Telenor (före detta Telenor respektive Bredbandsbolaget) för internetanslutning och kabel-TV. Modemet monteras enklast i proppskåpet och ska lämnas kvar vid flytt, Mer information kommer!

Lägenhetstnummer

Du hittar ditt unika lägenhetsnummer i det övre vänstra hörnet av ytterdörren. Se bilden neda.

Bilden visar det övre vänstra hörnet av ytterdörren, sett utifrån. Där finns en liten bricka monterad som visar det unika lägenhetsnumret

Det unika lägenhetsnumret

Föreningens unika lägenhetsnummer används vid hyresavtal, överlåtelser, pantsättningar, avgiftshantering m.m. Det är detta nummer som du använder till vardags i kontakt med styrelsen och i de flesta sammanhang.

Det adressbaserade lägenhetsnumret

Skatteverket har upprättat ett lägenhetsregister som dock inte ska förväxlas med den lägenhetsförteckning som bostadsrättsföreningen för. Befintliga lägenhetsnummer gäller också. Lägenhetsregistrets nummer utgör lägenheternas identitet vilka också kommer att föras in i folkbokföringsregistret. I lägenhetsregistret är det alltså dessa nummer med sina tillhörande adresser som används, exempelvis Holmvägen 22C, lägenhet 1203, i Upplands Väsby. Enbart lägenhetsregistrets nummer ger inte en lägenhet en unik identitet.

Porttelefon

Porttelefonen är kopplat till telenätet, vilket betyder att du kan prata med besökare via din telefon.
Porttelefonen fungerar mot fast telefon, IP-telefoni eller mobiltelefon.

Så här fungerar porttelefonen

När ett samtal kommer från porttelefonen och du svarar väljer du om du vill öppna entrédörren. Tryck på 5 för att öppna porten eller lägg på för att låta bli att öppna. Ditt portanropsnummer syns i displayen. Besökaren kan inte se ditt riktiga telefonnummer.